رعایت اقدامات قبل از جراحی بینی به منظور کسب نتیجه ایده آل و مطلوب و همچنین داشتن جراحی بینی ایمن و بدون عوارض بسیار تاثیر گذار است و اقدامات قبل و مراقبت های بعد از آن در کیفیت نتیجه عمل دماغ بسیار موثر می باشد. عمل بینی به منظور رفع نواقص و ایرادات بینی و همچنین ایجاد تناسب و هارمونی میان اجزای صورت و بینی با وجود حفظ عملکرد تنفسی بینی انجام می شود. برای آشنایی بیشتر با این مقوله با این مقاله از دکتر اسماعیل زارع ، بهترین جراح بینی تهران همراه باشید.
اقدامات قبل از جراحی بینی
- انتخاب بهترین جراح بینی ، از مهم ترین اقدامات قبل از جراحی بینی می باشد.
- در اولین جلسه مشاوه ای که با پزشک خود دارید ، تمام انتظارات و توقعات خود را با جراح مطرح نمایید.
- انجام آزمایش های تجویز شده توسط پزشک را جدی بگیرید.
- به مدت یک هفته قبل از انجام پروسه از مصرف دارو هایی که موجب اختلال در انعقاد خون می شوند مانند آسپرین و پروفن خودداری نمایید.
- تا یک هفته قبل از جراحی از استعمال دخانیات از قبیل سیگار و قلیان و همچنین مصرف هرگونه مشروبات الکلی پرهیز نمایید ؛ چرا که استعمال دخانیات باعث کم شدن اکسیژن موجود در خون شده و احتمال بروز مشکلات تنفسی در حین عمل را افزایش می دهد.
- در صورت ابتلا به بیماری حتی سرما خوردگی و یا مصرف داروی خاصی ، تا بهبودی کامل جراحی را به تعویق بیاندازید و پس از بهبودی کامل برای جراحی مراجعه کنید.
- چنانچه دارای سابقه بیماری خاصی هستید و یا حساسیت دارویی دارید ، پزشک بینی خود را در جریان بگذارید.
سایر اقدامات قبل از جراحی بینی
- لازم به ذکر است جهت داشتن جراحی ایمن ، حین عمل باید معده شما خالی باشد ؛ از این رو شب قبل از جراحی شام سبکی میل کنید و حداقل 6 الی 8 ساعت قبل از جراحی ناشتا باشید. در صورتی که حین روند پروسه معده خالی نباشد ، احتمال برگشت پذیری مواد غذایی به مجاری تنفسی وجود دارد و تنفس فرد را دچار مشکل خواهد کرد.
- از دیگر نکات مهم اقدامات قبل از جراحی بینی استحمام و رعایت بهداشت فردی می باشد. شب قبل از رینوپلاستی استحمام کنید ؛ چرا که تا چند روز بعد از انجام این پروسه شما مجاز به استحمام نیستید. همچنین در روز های اولیه بعد از آن علاوه بر سخت بودن استحمام ، گچ بینی هم نباید خیس شود.
- روز جراحی خانم ها بدون آرایش و آقایان بدون ریش و سبیل در محل بیمارستان یا مکان انجام جراحی حضور داشته باشند.
- همچنین روز عمل لباس راحت و دکمه دار بپوشید که موقع تن کردن به بینی فشار وارد نشود.
- در روز جراحي تمامی مدارک خواسته شده توسط پزشک را همراه خود داشته باشید.
- حتما در آن روز یک نفر را همراه خود بیاورید.
- یک ساعت قبل از عمل در کلینیک حضور داشته باشید.
- لازم به ذکر است نتیجه جراحی برای هر فرد با توجه به نوع و ساختار بینی وی متفاوت می باشد و فرد باید انتظار معقولانه ای از عمل بیني خود داشته باشد.
تغذیه قبل از عمل بینی
لازم است متقاضیان عمل رینوپلاستی به این نکته توجه داشته باشند که رعایت رژیم غذایی تنها مربوط به مراقبت های بعد از عمل نیست و لازم است از دو هفته پیش از شروع عمل به تغذیه و رژیم غذایی خود اهمیت دهند ؛ چرا که داشتن تغذیه مفید و سالم موجب می شود تا سیستم ایمنی بدن به خوبی تقویت شود و این موضوع دوره نقاهت و ریکاوری را کوتاه تر می کند. از طرف دیگر مصرف برخی مواد غذایی موجب ایجاد حساسیت هایی در فرد می شود که این موضوع با پروسه بیهوشی تداخل داشته و ممکن است منجر به بروز برخی عوارض شود. به همین دلیل در اقدامات قبل از جراحی بینی در خصوص تغذیه لازم است مصرف پروتئین و ویتامین های مصرفی خود را به صورت روزانه افزایش دهید و از مصرف دمنوش های گیاهی ، زنجبیل ، بادام زمینی ، گوجه فرنگی و یا هر نوع ماده خوراکی حساسیت زای دیگر خودداری نمایید.
وسایل مورد نیاز برای عمل بینی
برای عمل زیبایی بینی ، بهتر است وسایل زیر را همراه خود داشته باشید تا در بیمارستان یا کلینیک و پس از عمل راحت تر باشید:
- کارت شناسایی (مانند کارت ملی) ، دفترچه بیمه (در صورت نیاز) ، نتایج آزمایشها و مدارک پزشکی مرتبط را همراه خود ببرید.
- لباسهای دکمه دار یا زیپ دار به همراه خود ببرید تا پس از عمل به راحتی بتوانید آنها را بپوشید بهتر است این لباسها نخی و نرم باشند تا احساس راحتی بیشتری داشته باشید.
- دمپایی یا کفش راحت و آسان پوش برای داخل کلینیک با خود ببرید زیرا پوشیدن و در آوردن کفش در آن شرایط کمی سخت است.
- در شرایط بعد از عمل دستمال مرطوب یا دستمال کاغذی خیلی استفاده می شود بنابراین حتما همراه خود این موارد را داشته باشید.
- بعد از عمل استفاده از نی خیلی توصیه نمی شود. بنابراین بهتر است از بطری و یا لیوان هایی استفاده کنید که نوشیدن آب و مایعات در آن برای شما راحت باشد.
- به منظور رعایت بهداشت در این شرایط یک روبالشی نرم و تمیز همراه خود داشته باشید.
- کیف کوچک برای نگهداری تلفن همراه ، شارژر، پول نقد یا کارت بانکی ، و سایر وسایل ضروری به همراه خود داشته باشید.
- ممکن است بعد از عمل لب ها و چشم ها خشک شوند ، بنابراین بهتر است بالم لب و قطره چشمی داشته باشید.
- برای حمایت از سر و گردن بعد از عمل ، به خصوص در مسیر برگشت به خانه لازم است یک بالشت گردنی همراه خود ببرید.
- همچنین بهتر است از بردن اشیای قیمتی و غیر ضروری خودداری کنید و فقط وسایل ضروری و کاربردی را با خود ببرید.
جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا
سرماخوردگی و آنفولانزا در انجام عمل بینی محدودیت هایی را ایجاد می کند به همین دلیل توصیه می شود مراقبت سلامتی خود باشید و از افرادی که دچار سرماخوردگی هستند ، دوری نمایید ؛ زیرا در صورتی که به سرماخوردگی دچار شوید ، لازم است تاریخ عمل شما به روز دیگری موکول شود و امکان انجام رینوپلاستی همزمان با این بیماری وجود ندارد.
آزمایش های ضروری قبل از عمل بینی کدام است ؟
به صورت کلی در اقدامات قبل از جراحی بینی ، یک آزمایش خون برای بررسی وضعیت قند خون ، مشکلات مربوط به کم خونی و یا کمبود پلاکت های خون ، بررسی عفونت ها و باکتری های موجود در خون ، مشکلات مربوط به انعقاد خون ، بارداری در خانم های متاهل و غیره تجویز می شود. لازم است حدود 3 الی 5 روز پیش از انجام جراحی آزمایشات لازم را انجام داده و حتما در روز جراحی همراه خود داشته باشید.
اهمیت مشاوره قبل از رینوپلاستی
مشاوره قبل از عمل یکی از مهمترین اقدامات قبل از جراحی بینی است و نقشی اساسی در موفقیت عمل و دستیابی به نتایج دلخواه شما دارد. در این جلسه، شما فرصتی برای گفتگو با جراح بینی خود و مطرح کردن سوالات و نگرانیهایتان خواهید داشت. جراح نیز با معاینه دقیق شما و بررسی سابقه پزشکیتان، بهترین روش جراحی را برای شما تعیین خواهد کرد.
در طول مشاوره قبل از عمل، جراح بینی:
سابقه پزشکی شما را بررسی میکند: این شامل سابقه بیماریها، آلرژیها، داروهایی که مصرف میکنید و سابقه جراحیهای قبلی شما میشود.
معاینه فیزیکی انجام میدهد: جراح بینی، بینی شما را از نظر ظاهری و عملکردی معاینه میکند و ممکن است از شما عکسهایی در جهات متفاوت صورت نیز بگیرد.
اهداف شما از جراحی را میپرسد: جراح باید در مورد انتظارات شما از جراحی بینی آگاه باشد تا بتواند به شما در دستیابی به بهترین نتیجه کمک کند.
روشهای مختلف جراحی را توضیح میدهد: جراح بینی روشهای مختلف جراحی بینی را با شما بحث میکند و مزایا و معایب هر روش را توضیح میدهد.
نکاتی که باید قبل از مشاوره قبل از عمل در نظر داشته باشید:
لیستی از سوالات خود را تهیه کنید: این به شما کمک میکند تا از تمام سوالات خود در طول مشاوره بپرسید.
سابقه پزشکی خود را جمعآوری کنید: این شامل سابقه بیماریها، آلرژیها، داروهایی که مصرف میکنید و سابقه جراحیهای قبلی شما میشود.
عکسهایی از بینی خود ببرید: این عکسها به جراح بینی کمک میکند تا تصور بهتری از آنچه شما میخواهید داشته باشد.
بدون آرایش به جلسه مشاوره بروید: این به جراح بینی کمک میکند تا پوست شما را به طور دقیق ببیند.
از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین خودداری کنید: این داروها میتوانند خطر خونریزی را افزایش دهند.