جراحی بینی یکی از رایج ترین جراحی هایی است که برای ترمیم و اصلاح عیوب ظاهری بینی و زیباسازی آن انجام می شود ، به گونه ای که ضمن حفظ فیزیولوژی و عملکرد بینی ، ظاهر و شکل آن نیز زیباتر و مناسب تر شود. از آنجا که بینی در مرکزیت چهره قرار دارد ، یک ایراد کوچک در فرم آن تمام صورت را تحت تاثیر قرار دهد. یک تغییر کوچک در بینی ، می تواند زیبایی دیگر اجزای چهره را نیز تحت شعاع قرار دهد. در این مقاله ، یک جراح خوب بینی تمام مواردی که درباره جراحی زیبایی بینی باید بدانید را توضیح داده و از انواع روش ها و بایدها و نبایدهای عمل زیبایی بینی گفته است.
اهداف جراحی بینی
-
جراحی زیبایی بینی : با هدف بهبود ایرادات ظاهری بینی ، از قبیل قوز ، بزرگ یا کوچک بودن ، کج بودن ، دراز بودن بینی و غیره انجام می شود.
-
جراحی درمانی بینی : برای درمان بیماری های بینی ، از قبیل پولیپ ، شکستگی تیغه بینی ، انحراف ، سینوزیت و هر گونه اختلال دیگری که عملکرد بینی را تحت تاثیر قرار دهد ، انجام می شود.
روش های جراحی بینی
تنها دو تکنیک باز و بسته برای انجام عمل بینی وجود دارد که انتخاب تکنیک مناسب ، بستگی به نظر پزشک و اختلال موجود در بینی دارد. جراح بینی ، برای دسترسی به ساختار بینی نیاز به برش هایی دارد که محل ایجاد برش ، تقاوت موجود بین روش باز و روش بسته می باشد.
عمل بینی باز
در روش رینوپلاستی باز ، برش بر روی ناحیه کلوملا یا ستون بین دو پره بینی ایجاد می شود . مزیت تکنیک باز بر این است که جراح بینی دید مستقیمی بر اسکلت بینی دارد و همین امر منجر به قدرت مانور بیشتر برای رفع ایرادات بینی می شود.
عمل بینی بسته
در این روش ، برش های مورد نیاز از داخل سوراخ های بینی زده می شوند و پوست بینی به وسیله ابزار مخصوصی از بافت بینی جدا می گردد. مزیت رینوپلاستی بسته ، عدم وجود اسکار یا بخیه در سطح خارجی بینی می باشد و نقص این روش ، دسترسی محدود جراح بینی به اسکلت بینی می باشد. کاندیدای مناسب روش بسته ، افرادی هستند که نیاز به اعمال تغییرات جزئی در بینی دارند.
انواع عمل رینوپلاستی
عمل زیبایی بینی را بر اساس ساختار نوع بینی و میزان ضخامت پوست بینی می توانیم به دو دسته عمل بینی استخوانی و عمل بینی گوشتی تقسیم کنیم.
-
عمل بینی استخوانی
مشخصه بارز بینی استخوانی ، قوز موجود بر روی پل بینی می باشد. به طور کلی بینی استخوانی دارای استخوان محکم و پوست نازک است به همین دلیل ، رضایت بیماران از نتیجه جراحی بینی استخوانی بیشتر از عمل بینی گوشتی می باشد. قابل ذکر است که اگر راینولوژیست مهارت بالایی داشته باشد ، می تواند تمامی نواقص و ایرادات ظاهری بینی را تشخیص دهد و به خوبی بینی را متناسب با اجزای چهره جراحی نماید.


-
عمل بینی گوشتی
بینی گوشتی ، پوست ضخیمی دارد که غدد چربی فراوانی بر روی نوک بینی مشاهده می شود و غضروف و بافت بینی گوشتی ضعیف است. امروزه از تکنیک تقویت غضروف بینی ، برای انجام جراحی بینی گوشتی استفاده می شود.
-
عمل بینی ترمیمی
افرادی که از نتیجه جراحی دماغ قبلی خود رضایت نداشته باشند ، پس از گذشت یک سال می توانند اقدام به عمل ثانویه یا ترمیمی نمایند. بیماران باید از نتیجه جراحی ترمیمی بینی انتظارات واقع بینانه داشته باشند ؛ زیرا این عمل به منظور بهبود اختلالات حاصل از عمل بینی اولیه می باشد و با کمی ریسک همراه است. به دلیل اینکه بافت بینی در عمل بینی اولیه مورد جراحی و تغییر قرار گرفته است ، جراحی ثانویه بینی ، عمل آسانی به حساب نمی آید و بیماران باید بدانند که در حین رینوپلاستی ثانویه ، بافت بینی ضعیف تر است. ضعیف بودن بافت بینی ، باعث می شود تا جراح در برخی از بیماران نیاز به انجام پیوند غضروف داشته باشد و غضروف مورد نیاز ، از گوش یا قسمت دیگر بدن بیمار برداشته می شود.
-
عمل بینی طبیعی
متقاضی که خواستار عمل بینی طبیعی می باشد ، انتظار دارند تا پس از پایان رینوپلاستی ، فرم بینی کاملاً طبیعی باشد. زاویه مناسب بین لب و بینی برای بینی طبیعی ، حدودا 90 درجه می باشد.
-
عمل بینی فانتزی
جراحی بینی عروسکی یا فانتزی یکی از فرم های بینی می باشد که برخی از بیماران متقاضی آن هستند. مشخصه بارز بینی فانتزی به طور معمول زاویه بین لب و بینی است که بین 105 تا 120 می باشد. این نوع از رینوپلاستی ، مناسب افرادی می باشد که اجزای صورتشان ریز است و در اصطلاح چهره ای عروسکی دارند.
-
عمل بینی نیمه فانتزی
بینی نیمه فانتزی حالتی بین بینی فانتزی و طبیعی می باشد و امروزه رایج ترین جراحی زیبایی می باشد. در این بینی ها طبیعی بودن بینی حفظ نمی شود و بینی دارای قوس چندانی نیز نمی باشد.
تفاوت جراحی بینی در مردان و زنان
- به طور کلی آناتومی بینی مردان و زنان با هم متفاوت است ، به طوری که پوست بین مردان نسبت خانم ها از ضخامت بیستری برخوردار است.
- اسکلت بینی آقایان ، به دلیل تفاوت هورمونی مقاوم تر از بینی خانم ها می باشد.
- برجستگی بینی های مردانه بیشتر از بینی های زنانه می باشد.
- بینی های مردانه بلندتر از بینی های زنانه می باشد.
- از نظر سلیقه ای آقایان تنها درصدد برطرف کردن ایرادات بینی خود هستند و نمی خواهند تغییر چندانی به روی بینی خود ایجاد کنند ، از این رو اقدام به جراحی دماغ طبیعی می نمایند.
- این در حالی است که خانم ها بیشتر علاقمند به داشتن بینی کوچک و سربالا هستند ؛ به همین دلیل ، اغلب خانم ها اقدام به عمل فانتزی و نیمه فانتزی می نمایند.
- لازم به ذکر است ، عمل بینی فانتزی در آقایان موجب کاهش جذابیت صورت مردانه خواهد شد.
- در جراحی دماغ مردانه ، زاویه بین دماغ و لب در مردان حدود 95 درجه می باشد ؛ ولی در خانم این زاویه 100 الی 105 می باشد. این زاویه بیشتر در نیم رخ افراد قابل مشاهده است.
جراحی بینی در افراد مسن
نیاز به زیبایی در همه افراد با هر سنی وجود دارد ، از این رو بسیاری از افراد مسن هم اقدام به جراحی زیبایی بینی می کنند ؛ اما یکی از نگرانی های افراد مسن در انجام جراحی بی هوشی آن است که امروزه با پیشرفت تکنولوژی جای نگرانی نیست. افزایش سن موجب تحلیل چربی ، کاهش الاستیسیته و افتادگی نوک بینی خواهد شد ؛ بنابراین با انجام جراحی این مشکلات برطرف می شود.
جراح بینی ، موظف است با بررسی سلامت جسمی و روحی بیمار اقدام به جراحی نماید ؛ در صورتی که فرد متقاضی سابقه بیماری قلبی عروقی و بیماری های مزمن نداشته باشد ، مجاز به انجام رینوپلاستی است. فرد متقاضی ملزم به انجام تمام آزمایشات تجویز شده می باشد. لازم به ذکر است ، دوران نقاهت در افراد میانسال بیشتر از جوان تر هاست ، بنابراین رعایت اقدامات بعد از جراحی بینی برای این دسته از افراد از اهمیت بیشتری برخوردار است.
جراحی بینی در کنار دیگر عمل های زیبایی ممکن است ؟
بله، جراحی بینی معمولاً میتواند همزمان با دیگر عملهای زیبایی انجام شود. افرادی که به دنبال بهبود زیبایی چندگانه هستند، ممکن است تصمیم به انجام چند عمل زیبایی در یک جلسه جراحی بگیرند، این به شیوه کار جراح و وضعیت سلامتی فرد بستگی دارد. در این ارتباط بهتر است که با جراح بینی خود مشورت کرده و با توجه به وضعیت جسمانی خود انتخاب درست و اصولی را برای افزایش میزان زیبایی خود در نظر بگیرید. در نظر داشته باشید همواره قدم های متوالی پاسخی مطمئن را برای شما داشته است تا بخواهید ره صد ساله را یک شبه طی کنید.
اقدامات قبل از جراحی بینی
اقدامات مورد نیاز قبل از جراحی زیبایی ، توسط جراح در جلسه مشاوره به طور کامل در اختیار بیمار قرار داده می شود و در مقاله مربوط به آن در این سایت می توانید مفصل تر در این باره بدانید. اما مهم ترین نکاتی که باید پیش از عمل رینوپلاستی رعایت کنید عبارتند از :
- پرهیز از مصرف داروهای منعقد کننده خون
- خودداری از مصرف سیگار یا هر نوع دخانیات و مشروبات الکلی
- انجام آزمایش های تجویز شده توسط جراح
- روز عمل خانم ها بدون آرایش و لاک و آقایان بدون ریش و سبیل به محل جراحی مراجعه نمایند.
مراقبت های بعد از جراحی بینی
- استفاده از کمپرس سرد
- مصرف غذاهای نرم و پوره
- تامین ویتامین های مورد نیاز بدن با مصرف سبزیجات و نوشیدنی های طبیعی
- قرار دادن سر بالاتر از حد معمول هنگام خواب و استراحت
- مراقبت از پانسمان بینی و گچ بینی
- خودداری از فعالیت های سنگین و ورزش
- نکات مراقبتی بسیار گسترده هستند و می توانید در این زمینه به طور مفصل با جراح بینی تان صحبت کنید.
- بعد از عمل دندان هایتان را با مسواک نرم و آهسته بشویید.
- به هنگام عطسه و سرفه دهان خود را باز کنید تا به بینی فشار وارد نشود.
- از خندیدن و صحبت کردن بیش از حد خودداری نمایید.
- از فین کردن شدید پرهیز کنید.
- روز عمل از لباس های دکمه دار استفاده نمایید تا هنگام تعویض لباس دچار مشکل نشوید.
- تا مدتی از رفتن به استخر و سونا خودداری نمایید.
- بعد از جراحی پوست بینی حساس خواهد شد ، بنابراین بیش از حد در معرض آفتاب قرار نگیرید.
- از رفتن به محل هایی که امکان برخورد ضربه به بینی وجود دارد ، خودداری نمایید.
بهترین کاندید برای جراحی بینی چه افرادی هستند؟
اشخاصی که به دنبال جراحی بینی هستند، باید با یک متخصص گوش و حلق وبینی که در زمینه عمل زیبای بینی فعالیت دارد، مشورت کنند تا بررسی کاملی از ساختار بینی و اهداف جراحی انجام دهد. با علم بر اینکه رینوپلاستی برای افراد متقاضی محدودیتی را به همراه ندارد اما بهتر است که برخی موارد را در یاد داشته باشید. اگر بینی بزرگ ، با نوک افتاده یا حتی پره های پهن دارید می توانید خود را در میان این جامعه قرار دهید. اما اگر تنها به دلیل خوش آمدن و بدون وجود ایرادات ظاهری یا ساختاری قصد این عمل را دارید بهتر است که با انجام مشاوره ابتدایی قبل از عمل بینی ذهن خود را سازماندهی کنید و به نتیجه ای یکسان و واحد برسید. زیرا نتیجه به دست آمده از جراحی کردن دماغ قابل بازگشت نبوده و راهی برای پشیمانی از عقیده خود ندارید.
چه کسانی بهتر است که رینوپلاستی را انجام ندهند ؟
رینوپلاستی ممکن است برای برخی افراد مناسب نباشد. افرادی که بهتر است رینوپلاستی را انجام ندهند عبارتند از:
- کسانی که توقعات غیر واقعی دارند و انتظار دارند که رینوپلاستی به تنهایی به آنها ظاهری کاملاً جدید بدهد.
- آن دسته از عزیزانی که از تصمیم خود مطمئن نیستند.
- افراد مبتلا به بیماری های قلبی، فشار خون بالا و غیره بهتر است که از رینوپلاستی خودداری کنند.
مشاوره قبل از جراحی کردن بینی بر نتیجه نهایی اثرگذار است ؟
بله، مشاوره قبل از جراحی بینی می تواند بر نتیجه نهایی آن اثرگذار باشد. مشاوره با یک جراح بینی ماهر به شما کمک می کند تا اطلاعات کاملی در مورد روشها، تهاجمها (عوارض های بعد از جراحی بینی) و جزئیات جراحی بدست آورید. علاوه بر این، با توجه به وضعیت شما، جراح میتواند متناسب با نیازها و انتظارات شما، پیشنهادهای خاصی برای بهبود شکل و عملکرد بینیتان ارائه کند. مشاوره دقیق قبل از جراحی باعث ایجاد اطمینان بیشتر و دستیابی به نتیجه رضایت بخش تر خواهد شد.
هزینه جراحی بینی
قیمت جراحی زیبایی رینوپلاستی بستگی به موارد زیر دارد ؟
- نوع بینی
- میزان ایرادات
- تجربه و تخصص جراح
تعیین هزینه عمل بسته به فاکتورهای متفاوتی می باشد ، به همین دلیل توصیه می شود برای مطلع شدن از هزینه به مطلب جراح بینی مراجعه نمایید.
عوارض عمل بینی
در واقع جراحی بینی تنها به معنای کوچک شدن بینی نمی باشد ، بلکه لازم است با ایجاد تناسب بین بینی با سایر اعضای صورت موجب زیبایی بیشتر چهره شد. معمول در جراحی بینی تنفس افراد در اولویت قرار دارد. از عوارض عمل بینی در مواردی که جراح تخصص و مهارت لازم را نداشته باشد و بینی بسیار کوچک شود به موارد زیر می توان اشاره کرد :
- بویایی افراد کاهش پیدا می کند
- افراد دچار خون ریزی از بینی می شوند
- در شرایطی که سوراخ های بینی بسیار کوچک شود ، به نحوی که تنفس را برای فرد دشوار نماید
- عفونت
- آسیب دیدن بافت های عمقی
- عوارض و حساسیت به داروی بیهوشی
- عدم تقارن در بینی و سوراخ های بینی
- اختلال در تنفس
- ایجاد اسکار در بینی و باقی ماندن جای بخیه
اثرات جانبی جراحی زیبایی بینی چه می باشد ؟
معمولا اثرات جانبی بعد از هر عمل جراحی وجود دارد که طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. معمولا این اثرات بعد از گذشت مدتی در زمان کوتاهی برطرف می شود. برخی از اثرات جانبی بعد از عمل بینی عبارتند از :
- درد
- تورم
- کبودی اطراف چشم
- اختلال تنفسی به دلیل تورم در بینی و یا وجود تامپون در بینی
- آبریزش و عطسه
- مشکلات بویایی به دلیل تورم در بافت های بینی
جهت رزرو وقت فوری از دکتر اسماعیل زارع فرم تماس زیر را پر کنید:
دکتر من 3 ماه پیش عمل بینی انجام دادم و در حال حاضر باردار هستم آیا امکان داره اندازه بینی من بزرگ بشه ؟
آقای دکتر من 39 سالمه و بیماری قلبی دارم ، می تونم عمل بینی انجام بدم ، البته درمانی ؟