جراحی تیروئید

تیروئید یک غده پروانه ای شکل است که در قسمت جلوی گردن ، پایین حنجره و بالای ترقوه قرار گرفته است. چنانچه توده ای در عصب حنجره و غده پاراتیروئید مشاهده شود بسیار قابل اهمیت است و انجام جراحی تیروئید ضروری می باشد. دکتر اسمائیل زارع بهترین جراح و متخصص گوش و حلق و بینی قادر است به شما در این امر کمک کند.

در صورتی که تیروئید از لحاظ عملکردی مشکل داشته و دچار کم کاری یا پر کاری باشد با مصرف دارو قابل درمان است.

جراحی تیروئید

نحوه انجام جراحی تیروئید

در مجاورت غده تیروئید دو ارگان مهم تحت عنوان حنجره و غده پارتیروئید جهت ایجاد حرکت تارهای صوتی و تنظیم کلسیم بدن وجود دارد.

یکی از مهم ترین موارد در جراحی تیروئید حفظ عملکرد این دو ارگان می باشد.

در مواردی که نتیجه آزمایشات و نمونه برداری های انجام شده مشکوک به وجود یک توده بدخیم بوده یا وجود توده بدخیم تایید شود جراحي تيروئيد توصیه می شود.

در جراحي تيروئيد ، بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار گرفته و بخشی از غده یا همه غده برداشته می شود که عموما لوب درگیر همراه با توده یا ضایع داخلی آن برداشته خواهد شد. سپس نمونه برداشته شده جهت تشخیص نهایی و بررسی خوش خیم یا بدخیم بودن بلافاصله به آزمایشگاه فرستاده می شود تا توسط مطالعه ی سریع میکروسکوپی ماهیت بافتی آن تعیین گردد.

عوارض جراحی تيروئيد

جراحي تيروييد عموما عملی بی‌ خطر محسوب می‌شود.

از شایع ترین عوارض جراحي تيروييد پایین بودن سطح کلسیم می باشد و عوارضی از قبیل تب ، تورم ، احساس گزگز در نواحی لب ها و دست ها ، احساس درد شدید در محل زخم ، ترشح در زخم و اختلال تنفسی را ایجاد می نماید که با مصرف مکمل های کلسیم به تجویز متخصص گوش و حلق و بینی قابل درمان است.

جراحي تيروييد به ندرت امکان دارد عوارض دیگری نظیر عفونت ، خونریزی ، اختلال در بلع غذا ، آسیب به حنجره و خشونت صدا و غیره را به دنبال داشته باشد.

دوره نقاهت جراحی تیروئید

دوره نقاهت این نوع عمل جراحی ، طولانی نبوده و بیماران پس از گذشت مدت زمان کوتاهی از انجام آن می توانند به انجام فعالیت های روزانه خود بپردازند.

رعایت نکات و مراقبت های بعد از آن ، کمک شایانی به تسریع در روند بهبودی می کند ؛ در قسمت مراقبت های بعد از جراحی تیروئید، در این رابطه به طور مفصل توضیح داده شده است.

مدت زمان جراحی تیروئید

مدت زمان مورد نیاز جهت انجام عمل جراحی تيروئيد ، طولانی نبوده و در افراد بسته به پارامترهای گوناگونی متغیر می باشد ؛ اما به طور میانگین این نوع جراحی ، 2 ساعت به طول می انجامد.

ایا جراحی تیروئید سخت است ؟

عمل تیروئید ، بسته به مشکلات افراد می تواند به صورت سرپایی انجام شده یا اینکه نیاز به بستری داشته باشد ؛ اما در حالت کلی می توان گفت این نوع عمل ، سخت و طاقت فرسا نمی باشد ؛ بنابراین در این باره نگران نباشید.

مراقبت های بعد از عمل جراحی تیروئید

پزشک به بیماران توصیه می کند در اولین روز دوران نقاهت عمل تیروئید ، به طور کامل استراحت کرده و از انجام هر گونه فعالیتی اجتناب ورزند.

افراد باید تا مدتی از انجام فعالیت های سنگین خودداری کنند.

مصرف به موقع و منظم داروهای تجویزی پزشک اهمیت بسیاری دارد ، بنابراین در این باره سهل انگاری نکنید.

رژیم غذایی

در روز های ابتدائی پس از انجام عمل جراحی ، افراد تنها باید مایعات و مواد غذایی نرم را در رژیم غذایی خود قرار دهند ؛ در اکثر مواقع بیماران پس از گذشت 3 روز می توانند رژیم عذایی عادی خود را در پیش بگیرند.

درد پس از جراحی

در دوران نقاهت عمل جراحی تيروئيد ، احتمال احساس درد و سوزش گلو وجود دارد که میزان آن در روزهای ابتدائی بیشتر بوده و رفته رفته کاهش می یابد ؛ پس از اجازه از پزشک معالج ، با مصرف مسکن می توان درد ناشی از این جراحی را تسکین داد.

دکتر اسماعیل زارع

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

2 1 رای
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت