دیابت و عمل بینی دو موضوع بسیار مهم در حوزه پزشکی هستند که نیاز به توجه بسیار دارد. برای بسیاری از کسانی که مبتلا به دیابت هستند و قصد انجام جراحی بینی شان را دارند ، این سوال پیش می آید که آیا عمل بینی برای افراد دیابتی ممنوع یا خطرناک است ؟ دیابت مانع جراحی بینی نیست اما میزان موفق و بی خطر بودن عمل برای مبتلایان به دیابت به میزان بیماری فرد و شرایط او بستگی دارد. از این رو ، در این مقاله به بررسی جراحی بینی در مبتلایان به دیابت از نگاه یک جراح بینی می پردازیم.
اهمیت مدیریت دیابت و عمل بینی
دیابت می تواند تأثیرات گوناگونی بر جراحی بینی و روند بهبود بگذارد. افزایش سطح قند خون ممکن است توانایی بدن در بهبود زخم ها را مختل کند و خطر عوارض بعد از عمل ، مانند عفونت و تأخیر در بهبودی ، را افزایش دهد. مدیریت صحیح دیابت برای کاهش خطرات عمل جراحی در افراد دیابتی بسیار مهم است. از این رو ، لازم است تا بیماران دیابتی قبل از انجام جراحی بینی ، تحت نظر پزشک متخصص باشند تا مطمئن شوند که سطح قند خون شان به خوبی کنترل شده است. برای این کار ، تاثیر مصرف متفورمین و عمل بینی را نباید نادیده گرفت تا از بالا رفتن قند خون بعد از عمل جراحی جلوگیری شود.
خطر بیهوشی برای بیماران دیابتی
از جمله نگرانی هایی که در خصوص دیابت و عمل بینی وجود دارد ، عوارض بیهوشی ناشی از جراحی است. خطر بیهوشی برای بیماران دیابتی در همه عمل های جراحی به ویژه رینوپلاستی وجود دارد. بیهوشی ممکن است باعث شود تا مبتلایان به دیابت دچار تغییرات متابولیسم شوند که نتیجه آن دشواری در کنترل سطح قند خون است. از این رو ، در نظر گرفتن ملاحظات بیهوشی در بیماران دیابتی اهمیت بسیاری در حفظ سلامت و ایمنی آن ها دارد.
اقدامات لازم برای جراحی بینی در بیماران دیابتی
برای اینکه بتوان دیابت و عمل بینی را مدیریت کرد و نتیجه مطلوبی از جراحی گرفت ، لازم است اقدامات مهمی قبل و بعد از جراحی صورت بگیرد که به مهم ترین آن ها در ادامه اشاره شده است :
- کنترل قند خون : مدیریت صحیح سطح قند خون قبل و بعد از جراحی حیاتی است. به توصیه انجمن دیابت آمریکا ، سطح قند خون بیماران قبل و بعد از عمل حدود 140 تا 180 در بیماران شدید و بین 80 تا 180 در بیماران دیگر باید.
- آزمایشات و بررسی های پیش از عمل : بیماران دیابتی باید تحت ارزیابی کامل پیش از عمل بینی قرار گیرند تا سلامت کلی و آمادگی شان برای جراحی بررسی شود. انجام انواع آزمایش های خون مانند HbA1c ، نوار قلب و سایر تست های تشخیصی برای بررسی پیش از عمل جراحی در افراد دیابتی ضروری است.
- مدیریت داروها : از جمله اقدامات دیگر برای کنترل دیابت و عمل بینی مدیریت مصرف داروها برای جلوگیری از بالارفتن قند خون بعد از عمل جراحی است. از این رو ، اهمیت تاثیر متفورمین و عمل بینی و همچنین مصرف انسولین را نباید نادیده گرفت. برخی داروها ممکن است موقتاً قطع شوند یا دوز آن ها تغییر یابد تا خطر بروز عوارض در طول و پس از جراحی کاهش یابد.
- پیشگیری از عفونت : بیماران دیابتی بیشتر از سایر افراد در معرض خطر عفونت قرار دارند. بنابراین ، توصیه می شود برای جلوگیری از عفونت در طول و پس از جراحی بینی از آنتی بیوتیک های تجویز شده جراح قبل و بعد از عمل استفاده شود.
عوارض احتمالی جراحی بینی در افراد دیابتی
اگرچه عوارض بعد از عمل در همه انواع عمل های جراحی قابل پیش بینی است ، در مبتلایان به دیابت احتمال بروز این عوارض بیشتر اما قابل کنترل است. آگاهی از این عوارض برای تصمیم گیری آگاهانه در مورد جراحی بینی بسیار مهم است. برخی از مهم ترین عوارض بعد از عمل بینی در افراد دیابتی عبارتند از :
- عفونت : بیماران دیابتی به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن ، بیشتر در معرض عفونت قرار دارند. مراقبت مناسب پیش از عمل و پس از عمل ، از جمله تجویز آنتی بیوتیک ها ، برای کاهش خطر عفونت ضروری است.
- تأخیر در بهبودی : دیابت می تواند توانایی بدن در بهبود زخم ها را کاهش دهد و باعث تأخیر در روند بهبود محل جراحی شود.
- مشکلات بهبود زخم : از رایج ترین عوارض بعد از عمل بینی در افراد دیابتی تاخیر در بهبود زخم ها است که ممکن است منجر به نتایج نامطلوب در جراحی زیبایی شود.
- خطرات بیهوشی : بیماران دیابتی ممکن است در معرض خطرات بیشتری در ارتباط با بیهوشی قرار گیرند ، مانند نوسانات فشار خون و تأخیر در بهبودی ناشی از بیهوشی.
مراقبت های بعد از جراحی بینی در افراد دیابتی
فرآیند بهبودی پس از جراحی بینی در بیماران مختلف متفاوت است ، اما نکات زیر می تواند به بیماران دیابتی کمک کند تا روند بهبودی شان تسریع شود :
- رعایت دقیق دستورالعمل های بهترین جراح بینی تهران ، از جمله مصرف داروهای تجویزی و پرهیز از فعالیت های سنگین ، مدیریت دیابت و عمل بینی را راحت تر می کند.
- کنترل منظم سطح قند خون و پیروی از توصیه های پزشک برای مدیریت داروها اهمیت بسیاری دارد.
- تغذیه مناسب و مصرف مایعات فراوان برای بهبودی ضروری است. بیماران دیابتی باید رژیم غذایی سرشار از ویتامینها و مواد معدنی داشته باشند تا به جلوگیری از بالا رفتن قند خون بعد از عمل جراحی کمک کنند.
- اجتناب از سیگار کشیدن و مصرف بیش از حد الکل از مهم ترین مراقبت های بعد از عمل بینی در افراد دیابتی است.
- استراحت کافی برای طی شدن روند بهبود ضروری است.
دیابت و عمل بینی مسئله ای قابل توجه ونیازمند مراقبت های بسیار است. اما این به این معنی نیست که عمل بینی برای افراد دیابتی ممنوع است. بلکه لازم است تا بررسی های لازم از سوی متخصص غدد و جراح بینی خوب صورت بگیرد و شرایط بیمار تحت کنترل باشد. در این صورت ، جراحی بینی برای افراد دیابتی موفقیت آمیز خواهد بود.