تمپانوپلاستی به منظور ترمیم پارگی پرده گوش انجام می گیرد ؛ در صورتی که استخوان گوش یا استخوانچه گوش میانی دچار عفونت شده یا آسیب دیده باشد باید جراحی در سطح وسیع تری به نام تمپانوماستوئیدکتومی انجام شود ؛بهترین متخصص گوش و حلق و بینی تهران ، در طی این جراحی استخوان پشت گوش تراشیده شده و استخوانچه های عفونی و معیوب آن خارج می کند. آسیب پرده گوش ممکن است عوارض مختلفی نظیر کم شنوایی ، سرگیجه ، عفونت گوش میانی و ترشحات از گوش میانی را به دنبال داشته باشد. تمپانوپلاستي تحت بیهوشی کامل انجام می گیرد ؛ در این عمل یک برش در پشت گوش ایجاد می شود و بافت مورد نظر از لایه های پشت گوش تهیه شده و جهت ترمیم پارگی پرده گوش ، به پارگی پرده پیوند زده می شود.
عواملی که باعث پارگی پرده گوش می شوند ؟
- عفونت گوش میانی
- ورود جسم خارجی به گوش
- ضربه شدید به گوش یا سر
- صدای بلند و ناگهانی : مثل انفجار
- تغییر ناگهانی فشار هوا : مثل پرواز با هواپیما یا غواصی
- ورود مواد اسیدی و شیمیایی به داخل گوش
- فشار زیاد آب هنگام شنا کردن
مراقبت های بعد از تمپانوپلاستی
- مصرف منظم داروهای تجویز شده توسط پزشک مخصوصا آنتی بیوتیک ها
- در صورت لزوم می توانید از سمعک استفاده نمایید.
- چنانچه بعد از جراحی گوش ، از گوش تان ترشحات خونی خارج شد پزشک خود را مطلع سازید.
- در هفته اول بعد از جراحی از فین کردن پرهیز نمایید.
- بعد از جراحی گوش تا زمان بهبودی کامل از ورود آب به داخل گوش خودداری کنید.
- تا 5 هفته بعد از جراحی گوش احساس صدا در گوش امری طبیعی است .
- از انجام فعالیت های سنگین ؛ همچون بلند و جا به جا کردن اجسام بیش از دو کیلوگرم اجتناب کنید.
- کاهش شنوایی پس از عمل ، مسئله ای طبیعی می باشد و جای هیچ گونه نگرانی ندارد ؛ چرا که با گذشت زمان ، به تدریج برطرف می گردد.
- پس از عمل ترمیم گوش ، به هیچ عنوان در رابطه با مراجعه به بهترین جراح گوش و حلق و بینی تهران ، به منظور انجام معاینات مورد نیاز سهل انگاری نکنید.
- طبق توصیه متخصص گوش و حلق و بینی ، بهتر است تا مدتی از مسافرت با هواپیما خودداری نمایید.
- افرادی تحت عمل تمپانوپلاستی قرار گرفته اند ، باید تا مدتی از دمیدن هوا در بینی خود اجتناب نمایند.
- در روزهای ابتدایی پس از جراحی ترمیم گوش ، مواد غذایی نرم و آبکی را در رژیم غذایی خود قرار داده و از مصرف مواد غذایی سفت که نیاز به جویدن طولانی مدت دارند ، خودداری نمایید.
- به منظور جلوگیری از وارد شدن فشار به گوش ها ، با دهان باز عطسه و سرفه کنید.
- مصرف داروهایی که منجر به بروز اختلال در انعقاد خون ، می شوند ؛ احتمال خونریزی را افزایش می دهند ؛ بنابراین ، تا مدتی از مصرف آن ها خودداری نمایید.
- تا مدتی از خوابیدن بر روی پهلوها و شکم ، خودداری کرده و به طور طاق باز بخوابید.
- ساخت زاویه 30 درجه در حین خواب و استراحت ، کمک شایانی به رفع تورم ناشی از عمل تمپانوپلاستی می کند.
هشدار های مهم بعد از عمل تمپانوپلاستی
- فردی که تمپانوپلاستی انجام داده باید رعایت مراقبت های بعد از جراحی را جدی بگیرد و به مدت چند هفته به پزشک مراجعه نماید.
- به هنگام استحمام ، به منظور جلوگیری از ورود آب به گوش ، پنبه آغشته به تتراسایکلین را در کانال گوش خود قرار دهید تا مانع ورود آب و هرگونه مواد شوینده به گوش شود. در صورت ورود آب به گوش احتمال بروز عفونت گوش وجود دارد.
- توجه داشته باشید که ناحیه عمل شده کاملا تمیز باشد.
- لازم به ذکر است بعد از جراحی ترمیمی گوش ، کم شنوایی امری طبیعی است و بعد از مدتی برطرف خواهد شد.
عوارض تمپانوپلاستی
در رابطه با عوارض ناشی از عمل ترمیم پرده گوش ، لازم به ذکر است در صورتی که این عمل ، توسط متخصص گوش و حلق و بینی زبده و چیره دست انجام گرفته و همچنین ، بیماران نسبت به توصیه های بهترین متخصص گوش و حلق و بینی در تهران ، توجه نشان دهند ؛ انجام آن منجر به بروز عوارض در آن ها ، نخواهد شد ؛ بنابراین ، افراد با رعایت دو نکته می توانند به سادگی از بروز عوارض تمپانوپلاستی ، جلوگیری نمایند. در غیر این صورت این عمل نیز مانند سایر عمل ها عوارض احتمالی خاص خود را دارد؛ به عنوان مثال ممکن است به دلیل پیوند نخوردن بافت ، سوراخ پرده دوباره باز گردد یا احتمال التیام نیافتن پرده گوش وجود دارد. البته این موراد بیشتر در افرادی مشاهده می شود که سابقه جوش نخوردن زخم را دارند.
سایر عوارض عبارتند از:
- وزوز گوش
- بروز عفونت
- بروز کلستاتوم
- فیستول پری لنف
- آسیب گوش میانی
- عفونت گوش میانی
- تنگ شدن کانال گوش
- آسیب عصبی صورت
- سوراخ شدن پرده گوش
- ایجاد چسبندگی در گوش میانی
- کم شنوایی یا از دست دادن شنوایی
نتایج مورد انتظار
به طور کلی می توان گفت بیش از 90 درصد افرادی که این جراحی را انجام داده اند نتیجه مطلوبی را کسب خواهند کرد و عمل موفقیت آمیز بوده و بعد از مدتی علائمی چون کم شنوایی ، عفونت و درد تسکین می یابند. در برخی موارد ممکن است کم شنوایی جزئی وجود داشته باشد.
نحوه تشخیص پزشک برای انجام عمل تمپانوپلاستی در فرد
پزشک متخصص با معاینه و انجام یک سری آزمایشات چون تست شنوایی به تشخیص این موضوع می پردازد. معمولا تست شنوایی توسط شنوایی شناسان صورت می گیرد و بررسی لازم برای تشخیص وجود یا عدم وجود سوراخ در پرده گوش توسط متخصص گوش و حلق و بینی انجام می گیرد. در صورت داشتن سابقه سرگیجه در فرد، ثبت خواهد شد. همچنین تجویز آزمایش خون به منظور بررسی سلامت نسبی فرد جهت بیهوشی کامل یا بی حسی موضعی در طی عمل جراحی انجام خواهد شد.
هزینه تمپانوپلاستی
هزینه عمل ترمیم پرده گوش ، وابسته به فاکتور های متعددی می باشد و در جلسه مشاوره پیش از تمپانوپلاستی توسط پزشک متخصص گوش ، حلق و بینی خوب در تهران تعیین می گردد.
بعد از جراحی تمپانوپلاستی چه اتفاقی می افتد ؟
- ممکن است بعد از انجام این عمل تا چند روز احساس سرگیجه داشته باشید.
- در نواحی که پزشک برش هایی در پشت گوش ایجاد کرده است احساس سوزش و درد خواهید داشت.
- همچنین گوش درد نیز از جمله مواردی است که در این دوره تجربه خواهید کرد.
- ممکن است مقداری مایعات خونی از مجرای گوش و برش ها تخلیه شود.
- احساس گرفتی در گوش ها
سوالات متداول در باره با تمپانوپلاستی
مدت زمان انجام جراحی ترمیم گوش چه مدت است ؟
مدت زمان تمپانوپلاستی معمولا بین نیم ساعت الی یک ساعت زمان می برد و در مواردی که نیاز به برش باشد ، این جراحی تا دو ساعت نیم ممکن است طول بکشد.
چه مدت طول می کشد تا گوش بعد از عمل تمپانوپلاستی بهبود پیدا کند ؟
زمان بهبودی بعد از انجام این جراحی ممکن است 2 الی 3 ماه زمان ببرد و شنوایی شما در این دوره از قبل عمل کمتر شود تا زمانی که پانسمان گوش ها برداشته شود. در اولین ویزیت پزشک به آرامی گوش را تمیز کرده و لاله گوش بازسازی شده را معاینه و بررسی می نماید.
آیا جراحی تمپانوپلاستی بر شنوایی تاثیر دارد و آن را بهبود می بخشد ؟
این جراحی برای کمک به بازیابی شنوایی طبیعی در صورت از دست دادن شنوایی انجام می شود. اما ممکن است بعد از عمل به ویژه در جراحی بازسازی استخوان ، کاهش شنوایی اتفاق بیفتد. در صورتی که در عرض 10 الی 15 دسی بل شنوایی از حد نرمال بازگردانده شود ، این عمل موفقیت آمیز خواهد بود.
میزان موفقیت عمل تمپانوپلاستی چقدر است ؟
این جراحی در بیشتر مواقع موفقیت آمیز بوده و می توان گفت 90 درصد بیماران با انجام جراحی ترمیم گوش بدون هیچ عارضه ای بهبود پیدا می کنند. در صورتی که علاوه بر پرده گوش ، استخوان گوش میانی نیز ترمیم شود ، ممکن است نتایج جراحی به این خوبی نباشد.